CV-tips för utveckling

CV-tips för din resa mot nya mål

Vi älskar personlig utveckling, och på den resan handlar det om att alltid vara på väg framåt. Så fort vi stannar upp finns risken att vi slutar utvecklas. En av de största farorna är ”bekvämlighetszonen” där vi stannar och känner att vi har koll på läget. För att kunna utvecklas behöver vi utsätta oss för nya utmaningar och kasta oss in i uppdrag vi kanske inte tror att vi klarar av.

En sådan utmaning är att byta jobb, för arbetstiden är en väldigt stor del av ens liv. Känner man att det går långsamt och av olika anledningar inte fungerar på arbetsplatsen är vårt tips att söka sig vidare, eller att i alla fall påbörja den processen. Börja med att skriva ditt CV och ett dokument som beskriver din personlighet. Här kommer några tips för att få igång dig i ditt CV-skrivande men också för att göra det tydligt.

  • Ta fram de allra mest relevanta arbetsuppgifterna från tidigare anställningar som stärker dig för jobbet du söker.
  • Har företaget bakom jobbet du söker efterfrågat något specifikt eller har speciella frågor om dig? Skriv denna information så tidigt som möjligt, kanske direkt i meddelandet när du skickar mailet med CV:t.
  • Ha alltid med ett foto i färg. Ta inga semesterbilder utan ta en bild som skulle kunna användas på till exempel företagets webbplats. Att skicka med ett foto handlar inte om att visa hur snygg du är. Arbetsgivarna bryr sig också sällan om det. Det handlar om att du faktiskt vågar visa dig. Med ett foto skapar du dessutom en större relation med den som läser brevet, de kan se dig framför sig i din nya roll mycket enklare.

Läs fler CV-tips här.