Exklusiv klocka

Därför funderar jag på att köpa en dyrare klocka

Jag har länge funderat på om det är värt att satsa på någon av de mer exklusiva klockor som finns ute på marknaden, till exempel hos MyWatch som jag har tittat mycket på. Alla de klockor jag har ägt går sönder en efter en, och vad jag har hört så är en stor anledning till att man köper mer exklusiva klockor just att de håller så mycket längre än vanliga klockor. Efter att ha frågat mig runt lite bland mer bevandrade inom området och läst en del om detta med klockköp så har jag kommit fram till lite olika saker jag gärna delar med er.

Investering

Att köpa exklusiva klockor är en investering lika mycket som det är ett klockköp. Du behöver vara säker på din sak och förvänta dig att klockan kommer hålla väldigt länge. Därför är det extra noga att du köper exklusiva klockor av återförsäljare och inte av privatpersoner som du inte känner. Du kan nämligen bli lurad. De exklusivare klockor som finns att köpa är alltid mycket dyrare än vanligare klockor. Men du får vad du betalar för.

Var säker

Av flera olika anledningar bör du vara säker på din sak när du handlar exklusiva klockor. Det kan vara så att du tycker att en klocka är riktigt snygg för närvarande men redan efter 3-4 år har du ändrat din syn på den. Då är det synd att du betalade dyra pengar för den eftersom meningen var att du skulle ha den hela ditt liv och kanske även ge den vidare till din son. Köp därför exklusiva klockor i så enkla modeller som möjligt, i de modeller som alltid funnits och som med största sannolikhet kommer att vara snygga i decennier framåt.

Billigare men mindre variation

Som tidigare skrivit så är exklusiva klockor en investering man gör. Faktum är att i längden blir det billigare att köpa en sådan klocka än att köpa flera stycken under årens gång. Nackdelen är dock att du alltid har samma klocka och aldrig kan byta ut den. Det är ju faktiskt kul att kunna förändra sin smak. Men ofta blir exklusiva klockor som ett med sin ägare och ingenting kan skilja dem åt.