Ett inlägg om 12-stegsbehandling i Helsingborg

Jag brukar inte vara den som skriver utlämnande och personligt om mig själv här på bloggen. Jag brukar hålla allt på en nivå som är nära, men ändå inte för nära och det är egentligen där jag trivs som bäst. I det här inlägget kommer jag däremot att skriva om något som för mig handlar om personlig utveckling, som jag dessutom tror att många fler behöver höra. Jag ska berätta om en 12-stegsbehandling i Helsingborg som jag medverkar i och har gjort nu i nästan ett år, för att bli fri från vissa beroenden som jag tyvärr lider av och har gjort nu i många år. 

Jag är patient, eller vad man nu kallar det, på Rehabcenter STEGET – ett behandlingshem i Helsingborg, men också för andra beroenden. De erbjuder 12-stegsbehandling, vilket är den bästa och mest effektiva formen av behandling för olika beroenden. Här får jag stöd och kunskap om min sjukdom, och jag får också de verktyg som jag behöver för att kunna klara av att leva ett nyktert liv i framtiden och under tiden som behandlingen genomförs. Jag bor hemma och arbetar som vanligt under hela behandlingen, vilket såklart kräver att jag verkligen tar ansvar över mitt eget tillfrisknande. Men med rätt kunskap om processen kan alla klara av behandlingen! Jag tror på mig själv, och jag vet att min behandlingspersonal definitivt också gör det. Ända sedan jag började min behandling har jag fått en kraft tillbaka, en kraft att orka med vardagen och vilja tillfriskna.