Konferensmöbler

Jag har länge letat efter konferensmöbler till en liten samlingslokal som vi har i vår förening. Det är inte det att jag äger en konferenslokal, utan det är mest det att konferensmöbler tenderar att vara bra anpassade för behovet som kan finnas i ett styrelserum som inte används särskilt ofta.

När det gäller konferensmöbler är det viktigt för mig att dels stolarna är bekväma, de ska utan problem klara av två timmars sittande utan att på något sätt bli obekväma. Och för konferensbordet är det viktigt att det är tåligt mot repor och tryck från pennor. För billiga konferensmöbler är alltså inte aktuella då min uppfattning är att de helt enkelt snabbt blir sönderrepade och sönderslagna.

Jag tror att jag har hittat lite konferensmöbler som kan vara aktuella, men jag vill gärna ha fler tips på bra bord och stolar som verkligen håller måttet.

En rolig anekdot angående konferensmöbler är mannen som skulle sälja till min faster (som äger en konferensanläggning) och som erbjöd ett mindre bord och åtta stolar. Till min förvåning visade det sig att setet med konferensmöbler definitivt inte var några konferensmöbler, utan Herrgården av Carl Malmsten – ett möblemang som utan vidare problem går på mellan 20 och 25 tusen kronor. Det här ville han ha ett par tusenlappar för.

Nu hoppas jag inte riktigt på samma tur som min faster, men det hade ju varit rätt härligt om mina konferensmöbler gick att sälja ganska dyrt också så att det gick att göra sig en hacka på det.