Vad är personlig utveckling?

Personlig utveckling är ett begrepp som ofta slängs omkring men frågan är vad det egentligen innebär och hur man verkligen skapar en personlig utveckling för sig själv. Vi försöker reda ut begreppet en aning i den här texten.

Vi anser att personlig utveckling handlar om att ta steg mot att vara den personen du vill vara. Det handlar i grund och botten om att vilja och att bestämma sig. Sen är det upp till dig att själv att vara trogen dig själv och ta stegen mot utvecklingen. Ett bra sätt är att göra en lista över vilken person du egentligen vill vara. Vill du vara en öppen person som är mottaglig för nya intryck och influenser, skriv det och stå för det. Vill du vara en person som är lojal och ställer upp för dina nära och kära, skriv det och stå för det.

Efter att du har skrivit din lista och bestämt dig för vad du vill behöver du bestämma dig för HUR du ska blir denna människa, hur du ska göra din personliga utveckling. Kanske behöver du sätta dig i nya situationer som du annars inte hamnar i eller rent av undviker, just för att utsätta dig för möjligheten att vara människan du vill vara.

Det du inte vill är att fastna i en situation där du känner att du inte lever som du lär, att du inte lever som den människan du vill vara. Känner du det är det dags att utveckla dig själv och att börja bryta mönster.

Vi kommer här på bloggen gå in djupare på vad du kan göra för att skapa en personlig utveckling och komma med tips som du kan ta till dig för att inte riskera att fastna i en situation du inte trivs i.